Technologie voor de nieuwbouw

Een selectie aan technologiepartners heeft onderzoek gedaan naar de technische elementen die in een Mockup-woning zijn geplaatst en getest.

 • Domeinen
  Wonen, Welzijn
 • Fases
  Idee, Behoefte, Oplossing, Implementatie
 • Partners
  AMR-ICT, Nsecure, Domare, SPIE, IQ Messenger, Kadex, Nedap, Salesforce, Focuscare, Vmware, Groen en Aldenkamp, Vense Projecten
 • Projecttype
  Coalitievorming
 • Technologieën
  Domotica, Wearables, Sensoring

De uitdaging

Siza heeft Academy Het Dorp gevraagd om de technologische elementen binnen het project ‘Techniek Mockup-woning en eerste gebouw’ te onderzoeken. Het doel hiervan is om te kijken of er mogelijkheden zijn ter optimalisatie van deze elementen. Een selectie aan technologiepartners heeft onderzoek gedaan naar de technische elementen die in een Mockup-woning zijn geplaatst en getest. Denk aan aangepaste lichtknoppen, paslezers, schakelaars voor de gordijnen en alarmknoppen. Zodat ze op de nieuwe locatie van Academy Het Dorp optimaal functioneren. 

Deze lessons learned kunnen in de toekomst in andere gebouwen weer worden toegepast. Het gaat om bestaande technieken die hun effectiviteit inmiddels hebben bewezen. 

Na de plaatsing van de technieken in de Mockup-woning, is aan de bewoners van Siza gevraagd de technologie te testen. Op basis van de data uit deze testsessies is bepaald in hoeverre de technologie aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de ervaringsdeskundigen en of er nog aanpassingen moeten plaatsvinden.

 • Deze lessons learned kunnen in de toekomst in andere gebouwen weer worden toegepast. Het gaat om bestaande technieken die hun effectiviteit inmiddels hebben bewezen.

Huidige status

Na het toepassen van deze aanpassingen in de Mockup-woning, start nu de echte ‘test’: de bewoners van de nieuwe locatie van Academy Het Dorp zullen de technologieën in het dagelijks leven gaan gebruiken. Aan de hand van de evaluaties die deze praktijk voortbrengt, worden de technologieën verder geoptimaliseerd.

Meer weten?

Wil je meer over dit project lezen? Download dan 'Smart Home - lessons learned'.