Nieuws

Lees meer

Nieuws

Rik
  • donderdag 2 augustus 2018

Data-analyse geeft meer lucht

Meer vrijheid, dat wil toch iedereen? Voor Rik Venhorst die op Het Dorp woont is vrijheid niet vanzelfsprekend. Rik was in 2017 uitgenodigd op het podium van Academy het Dorp tijdens het jaarlijkse Health Valley Event waar zorgorganisaties samenkomen die bezig zijn met innovatie, om op hun eigen unieke manier voor patiënten het verschil te maken. Rik vertelde over zijn leven met een canule. En over zijn behoefte aan meer vrijheid. Een indrukwekkend verhaal.

Meedenkem
  • vrijdag 6 juli 2018

Afstudeeropdracht bij Academy het Dorp: Project Mijn Meedenkende woning

Een van de projecten van Academy het Dorp heet Mijn Meedenkende Woning. Het doel is hierbij dat de bewoner techniek in zijn woning gaat ervaren als een echte hulp. Het vervult of ondersteunt behoeften en neemt daarmee frustraties weg. Het werkt eenvoudig en op een manier die voor hem of haar het beste past. De bewoner gebruikt nieuwe mogelijkheden die verder kunnen helpen en kunnen ondersteunen bij het constructiefveranderen van gedrag.

Smart
  • vrijdag 6 juli 2018

Zorgverleners klaargestoomd voor slimme technologie

Dienstverlening in de zorg is er op gericht dat cliënten hun leven kunnen leiden zoals dat bij hen past. De cliënt is de ervaringsdeskundige. Er komt steeds meer nieuwe en slimme technologie beschikbaar die het mogelijk maakt om zelfstandiger te leven en te participeren in de maatschappij. Voor de zorgprofessional is het belangrijk duidelijk te hebben hoe hiermee om te gaan zodat samen met de cliënt tot een passende (technologische)oplossing kan worden gekomen.

Rendertime:0.083seconds(Logging enabled)