Nieuws

Lees meer

Nieuws

Innovation
  • vrijdag 12 juli 2019

De Innovatie-impuls

Er zijn veel mooie initiatieven op het gebied van technologische innovatie binnen de gehandicaptenzorg. Maar de implementatie en opschaling blijkt nog een groot struikelblok. Met de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van VWS zorgaanbieders hierbij ondersteunen. Niet door nieuwe technologie te ontwikkelen, maar door juist gebruik te maken van bestaande technologie. De Innovatie-impuls wordt gecoördineerd en uitgevoerd door Vilans, in samenwerking met Academy Het Dorp.

Nieuwsbericht
  • dinsdag 9 juli 2019

Minister De Jonge roept gehandicaptensector op om aan de slag te gaan met technologische innovaties

Op 5 juli 2019 heeft minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aanbieders van gehandicaptenzorg uitgenodigd om mee te doen aan de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven. De Innovatie-impuls is bedoeld om het gebruik van zorgtechnologie te stimuleren. Mensen met een beperking, naasten en medewerkers van zorgorganisaties leren samen te werken bij het gebruik van technologie. Tijdens de dagelijkse bezigheden en de zorg die daarbij hoort. Denk aan apps, sensoren of robots.

innovatie
  • vrijdag 5 juli 2019

Informatiebijeenkomsten Innovatie-impuls

Zorgtechnologie makkelijker toepassen in het dagelijks leven van en in de zorg voor mensen met een beperking, dáár gaat het om bij de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zorgaanbieders die belangstelling hebben voor het gebruik van zorgtechnologie, maar nog weinig kennis of ervaring daarmee hebben, kunnen meedoen aan de Innovatie-impuls. Gedurende tweeënhalf jaar wordt er samen – met behulp van coaching en begeleiding - gewerkt aan implementatie van technologie in de organisatie.

Rendertime:0.063seconds(Logging enabled)