Nieuws

Lees meer

Nieuws

Tune in
  • donderdag 6 september 2018

TUNE IN

Rik, een bewoner van Het Dorp heeft Duchenne waardoor zijn spieren steeds zwakker worden. Met behulp van Internet of Things (IoT) kan hij straks veel meer zelfstandig doen. Samen met partners VMWare en Siza werkt Academy Het Dorp aan het vergroten van Riks zelfstandigheid. Zondag 9 september om 17.30 uur legt Rick, samen met Ruud, projectleider bij Siza en de Academy en met Ton Hermes van VMWare in het televisieprogramma "De Barometer" op RTL Z deze samenwerking uit

ANBI
  • donderdag 6 september 2018

Wij zijn ANBI!

Academy Het Dorp is sinds deze zomer door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Door deze ANBI status hoeft Academy Het Dorp geen schenkings- en / of successierecht te betalen over schenkingen en nalatenschappen die wij ontvangen. Het geschonken bedrag gaat nu dus volledig naar onze werkzaamheden om middels innovaties bij te dragen aan meer zelfstandigheid en kwaliteit van leven voor cliƫnten in de zorg.

Spanning
  • donderdag 6 september 2018

Voorkomen van probleemgedrag door het meten van stress

Het hanteren van stress en de bijbehorende gevoelens van spanning, is voor veel mensen met een verstandelijke beperking moeilijk. Zeker als je er geen woorden aan kunt geven en afhankelijk bent van anderen om met die spanning om te gaan. Signalen worden nogal eens gemist en zijn vaak niet eenduidig vast te stellen, waardoor spanning verder oploopt en probleemgedrag kan ontstaan. Daarom test Siza in samenwerking met Orikami en MyDataTeam, een nieuwe sensor om objectief inzicht te kunnen krijgen in spanningsopbouw. Academy Het Dorp begeleidt het testtraject.

Rendertime:0.07seconds(Logging enabled)