Nieuws

Lees meer

Nieuws

Robot
  • woensdag 21 november 2018

Kun je een robot aansprakelijk stellen bij schade?

Academy Het Dorp en Proeftuin Robotica nodigen je uit voor een themabijeenkomst over regelgeving en aansprakelijkheid bij het ontwikkelen, onderzoeken en testen van robotica in de zorg. Vragen die spelen zijn de volgende. Moeten robots een aparte juridische status hebben? Hoe krijg je als ontwikkelaar en consument grip op aansprakelijkheid?

Lees verder
  • vrijdag 2 november 2018

FME in gesprek met ervaringsdeskundigen

Medewerkers van Academy Het Dorp én ervaringsdeskundigen Anne, Gijs en Matthijs verwelkomden Edwin Dekker van FME Zorg in de Mock-Up woning van Siza. Deze lerende woning staat in het teken van de realisatie van technologie in dienst van de mens en de zorg die hij of zij nodig heeft. De technologie is geïntegreerd en daardoor nog waardevoller dan als losse oplossing. Ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en designers en ontwikkelaars uit het bedrijfsleven werken hier met elkaar aan de technologie van morgen.

Lees verder
  • vrijdag 2 november 2018

Evenement ‘Bouwen en wonen in cure en care’

Op 11 oktober vond de jaarlijkse editie plaats van Health Valley & Business ‘Bouwen en Wonen in Cure en Care’. Dit keer organiseerden Academy Het Dorp en Siza het event samen met Health Valley. De ochtend stond in het teken van samenwerking en personalisering: hoe mensen met een zorgvraag hun eigen leven kunnen leiden met zorg, technologie en een omgeving die hen ondersteunt. En hoe cure, care, bouw en vastgoed elkaar kunnen versterken.

Rendertime:0.054seconds(Logging enabled)