Nieuws

Lees meer

Nieuws

FreestyleRoboPark
  • donderdag 10 oktober 2019

Freestyle RoboPark: vier jaar kennis en kunde

Robotica kan mensen met een beperking ondersteuning bieden in hun dagelijkse leven. Zo kunnen rolstoelgebruikers met beperkte arm- en handfunctie, dankzij een robotarm allerlei alledaagse handelingen verrichten. Om de mogelijkheden van deze behulpzame robots zo goed mogelijk te benutten, is het belangrijk dat ervaringsdeskundigen, ontwikkelaars en kennis- en zorginstellingen inzichten met elkaar delen. Met die gedachte ontstond vijf jaar geleden bij Siza het plan om een robotervaringscentrum voor de zorgsector te realiseren. Het doel was om kennis en ervaringen te delen en meer aandacht te krijgen voor robotica in de zorg. Sindsdien is veel kennis opgedaan en zijn diverse initiatieven gestart. Na uitgebreid marktonderzoek werd vier jaar geleden het fundament gelegd voor het robotervaringscentrum, in de vorm van het ‘Freestyle RoboPark’.

Innovatie impuls handen
  • dinsdag 1 oktober 2019

40 organisaties aan de slag met technische innovaties

Op 27 september 2019 zijn veertig organisaties voor gehandicaptenzorg gestart met de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven. Met ondersteuning van adviseurs van Vilans en Academy Het Dorp gaan zij de komende tijd aan de slag met het gebruik van technologie bij de dagelijkse zorg en ondersteuning van mensen met een beperking.

Innovate Festival
  • zondag 29 september 2019

Innovaties in de zorg op Innovate Experience Arnhem

Benieuwd naar de zorg van de toekomst? Kom dan op zaterdag 5 oktober naar de Innovate Experience in Arnhem! Samen met mede-initiatiefnemers van 'Innovate Health', Rijnstate en Siza, zijn we vanuit Academy Het Dorp natuurlijk ook aanwezig. Gezamenlijk laten we zien wat er in Arnhem gebeurt op het gebied van technologische innovaties in de zorg.

Rendertime:0.043seconds(Logging enabled)