Nieuws

Lees meer

Nieuws

Sofie en Rob luisteren
  • vrijdag 5 oktober 2018

Wat is er nodig om een betere beweging op gang te brengen

Tweede kamerlid namens de VVD, Sophie Hermans, bracht vorige week een bezoek aan Academy Het Dorp. Sophie, woordvoerder van onder meer langdurige zorg was enthousiast en hoorde graag onze idee├źn over technologische innovaties in de zorg. Over niet blijven hangen in pilots en projecten. Hoe doe je dat? Wat is er nodig om een betere beweging op gang te brengen?

Mattijs
  • donderdag 6 september 2018

Academy Het Dorp brengt succesvolle Update

Op 5 september jl. organiseerde Academy Het Dorp voor partner Siza een update sessie. Zorgprofessionals, teamleiders en managers waren uitgenodigd. Op het programma stond een projectencarrousel waarbij de verschillende projecten gepresenteerd werden. Ook kon je een exoskelet passen en ervaren hoe je rug ontlast kan worden door deze te gebruiken tijdens je werk. Bij de Exochallenge werd je uitgedaagd om, met een Exoskelet aan, een stapel kratten te tillen en verplaatsen. Zo snel mogelijk, maar wel met een correcte houding. De drie snelste deelnemers aan de challenge werden beloond met een leuk prijsje. De projecten update van Academy Het Dorp werd goed bezocht!

Tune in
  • donderdag 6 september 2018

TUNE IN

Rik, een bewoner van Het Dorp heeft Duchenne waardoor zijn spieren steeds zwakker worden. Met behulp van Internet of Things (IoT) kan hij straks veel meer zelfstandig doen. Samen met partners VMWare en Siza werkt Academy Het Dorp aan het vergroten van Riks zelfstandigheid. Zondag 9 september om 17.30 uur legt Rick, samen met Ruud, projectleider bij Siza en de Academy en met Ton Hermes van VMWare in het televisieprogramma "De Barometer" op RTL Z deze samenwerking uit

Rendertime:0.062seconds(Logging enabled)