Nieuws

Lees meer

Nieuws

Persona
  • dinsdag 18 februari 2020

Oproep: Doe mee aan een interview en ontvang een bioscoopbon!

Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen. Technologie die in de ogen van cliënten of naasten écht waarde toevoegt en hen ondersteunt. We voeren hiervoor een persona-onderzoek uit. Dit doen we om een goed beeld te krijgen van alle doelgroepen die een sleutelrol spelen bij het succesvol implementeren van een technologie in zorgorganisaties.

innovate
  • maandag 17 februari 2020

Innovatie in de zorg: leer van retail en maak eindgebruikers écht tevreden

De zorgsector staat voor heel wat uitdagingen: toenemende vraag, stijgende kosten en behoefte aan meer klantgerichtheid. Om deze het hoofd te bieden is een nieuwe aanpak nodig, met meer focus op voorkomen in plaats van genezen. Digitale transformatie ondersteunt deze verschuiving, maar niet alle mogelijkheden worden nu benut omdat organisaties niet altijd even goed weten waar ze moeten beginnen. Dat stelt ‘innovation alchemist’ Jorrit Ebben, mede-oprichter van Academy Het Dorp (AHD). ‘’De zorg kan veel leren van de retailsector.”

het dorp vernieuwt
  • dinsdag 14 januari 2020

Herontwikkeling Het Dorp in volle gang

De herontwikkeling van Het Dorp neemt duidelijke vormen aan. Rob Hoogma, bestuurder van Academy Het Dorp, vertelt over de unieke plek waar ook Academy Het Dorp huisvest: “Ik ben hartstikke trots dat we op een locatie komen te zitten waar bedrijven, zorgorganisaties en kennisinstellingen nóg beter in staat zijn om technologieën te ontwikkelen die mensen helpen bij het leiden van een zo gewoon mogelijk leven. Het is een mooie vooruitgang voor Academy Het Dorp. We gaan onder andere samen met cliënten en bedrijven aan de slag met het onderzoeken van een ‘healthy environment’. Slimme inrichtingen en technologie brengen we in Het Dorp bij elkaar, in een prachtige omgeving. Bepaalt bijvoorbeeld het soort lichtinval, de inrichting van het gebouw en de hoeveelheid reuring de mate van happiness van een persoon? Ik zie er naar uit om aan de slag te gaan met het nieuwe ontwikkelconsortium.”

Rendertime:0.042seconds(Logging enabled)