Nieuws

Lees meer

Nieuws

Gebruikerstest
  • donderdag 21 november 2019

Toekomstige bewoners positief over technologie voor nieuwbouw

35 bewoners van Siza verhuizen in maart 2020 naar mooie nieuwe zorgappartementen, waar technologie hen zo goed mogelijk ondersteunt bij het dagelijks leven. Maar niet voordat zij de technologie eerst zelf goed hebben getest. Initiative lead Ruud de Nooij van Academy Het Dorp en projectleider Jos Geesken van Siza blikken terug op de succesvolle gebruikerstesten.

Ethiek
  • donderdag 21 november 2019

Aanpak begeleidingsethiek

In de huidige maatschappij zorgt digitalisering voor grote veranderingen. Denk aan smartphones, slimme algoritmes die voorspellingen kunnen doen en robots die mensen ondersteunen of een deel van hun werk vervangen. De werkgroep Digitalisering en ethiek van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving ziet dat dit soort technologieën steeds meer ethische vragen oproept.

VWS Anne
  • donderdag 17 oktober 2019

Techniek maakt leven van mensen met beperking leuker en eenvoudiger

‘Ik ben veel zelfredzamer dankzij de app waarmee ik alles in huis bedien’, vertelt Anne Hendriks, die spastisch is. Nieuwe technologieën maken het leven van mensen met een beperking leuker en eenvoudiger. En innovaties nemen zorgprofessionals veel werk uit handen. Met de Innovatie-impuls wil het ministerie van Volksgezondheid het gebruik van zorgtechnologie stimuleren. Een cliënt en een zorgprofessional aan het woord over robots, spraakherkenning en sensoren.

Rendertime:0.087seconds(Logging enabled)