Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Save the date - Online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november 2020

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt je uit voor het online congres Volwaardig leven op 24 en 25 november, met presentator en journalist Gijs Wanders als dagvoorzitter. Academy Het Dorp is met het project Innovatie-impuls, onderdeel van het programma Volwaardig leven, ook aanwezig. Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en medewerkers. Je hoort en ziet er alles over op het online congres: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg voor elkaar te krijgen. Mis het niet!

Over Volwaardig leven

In Nederland leven ongeveer 2 miljoen mensen met een beperking. Van al die mensen hebben er 130.000 elke dag veel zorg nodig, hun hele leven lang. Voor deze mensen en hun naasten moeten de zorg en ondersteuning goed geregeld zijn. Want ook zij hebben recht op een fijn leven. Daarom startte het ministerie van VWS op 1 oktober 2018 het programma Volwaardig leven. Zo wil het ministerie ervoor zorgen dat mensen met een beperking de zorg krijgen die bij hen past, nu en in de toekomst. Lees meer over het programma Volwaardig leven

Over het congres

Wat is er de afgelopen twee jaar gebeurd? Hoe gaan we verder? Dat hoor je op het congres. Het is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg: mensen met een beperking, hun familie en vrienden en de (toekomstige) zorgmedewerkers. Twee dagen vol verhalen, goede voorbeelden, resultaten en ambities om meer passende en toekomstbestendige gehandicaptenzorg te realiseren. Tijdens het congres staat online ontmoeten en inspireren centraal. We delen we de eerste resultaten van het programma Volwaardig leven en laten zien hoe we verder gaan met de zeven projecten van Volwaardig leven: Begeleiding à la carte, talentontwikkeling, innovatie-impuls, vakmanschap, complexe zorg, cliëntondersteuning en naasten.

Het congres wordt onderverdeeld in 4 dagdelen. Jij kiest waar je bij wilt zijn en waaraan je deelneemt. Er zijn verschillende keuzes voor sessies. Zo zijn er lezingen met een grote groep deelnemers en interactieve sessies met een kleine groep deelnemers. Zo gauw het programma bekend is, zullen we je verder inlichten. Maar, als jij geïnformeerd wilt worden of wilt meepraten over toekomstbestendige gehandicaptenzorg, meld je dan nu alvast aan via deze link en hopelijk zien we je dan!

Praktische informatie

  • Datum: 24 en 25 november 2020
  • Organisator: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Locatie: online
  • Aanmelden: meld je aan via deze link 
  • Kosten: gratis
  • Meer informatie? Ga naar de congressite