Innovate Health @HVE2019

Donderdag 14 maart 2019 was het grootse zorgevent Health Valley Event in Pathé Nijmegen met als thema ‘Where people make the difference - Concepts for a Healthy Life’. Siza, Academy Het Dorp en Rijnstate vertegenwoordigden zich hier onder één Arnhemse vlag; Innovate Health.

Voor de beste zorg thuis

In goede gezondheid in je eigen huis wonen is een groot goed voor elke burger. Al sinds jaar en dag is dat waar Siza en Rijnstate zich voor de burgers van Arnhem en omstreken voor inzetten. Goede zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn. Tegelijkertijd moet men niet te afhankelijk zijn van zorgorganisaties. Omdat de burger zelf beter zijn gezondheid kan ‘monitoren’ en mensen alleen op die momenten dat het echt nodig is met zorg van doen hoeven te krijgen, hebben Siza, Rijnstate en Academy Het Dorp de handen in één geslagen, in nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem. Deze doelstelling vraagt om innovatie van de zorg. Van ‘reageren op’ naar preventie en vroeg signaleren. Van afwachten naar gezond gedrag. Van traditioneel behandelen en begeleiden naar nieuwe technologieën die je helpen gezond te blijven en je in staat stellen zelf een sturende rol te hebben in je leven en gezondheid. De vernieuwing van de zorg moet maken dat de zorg betaalbaar blijft, zodat goede zorg ook voor iedereen beschikbaar blijft in de toekomst. Met de intentie dat de zorg voor de burger juist in de thuissituatie moet kunnen plaatsvinden, is de samenwerking tussen curatieve zorg en langdurige ondersteuning noodzakelijk.

Innovate

Innovate is hét Arnhemse merk waar innovatie uit Arnhem zich onder verzamelt. Ieder jaar in oktober is het Innovate Festival. Bezoekers en deelnemers verwonderen zich over spectaculaire, haalbare en duurzame ontwikkelingen in tech, kunst en wetenschap uit de regio Gelderland. Technologie en innovatie van de zorg is daar sinds afgelopen editie nadrukkelijk bij aanwezig. Het bestuur van Innovate staat achter de beweging die de zorgorganisaties gemaakt hebben en zien het belang van zorg en innovatie voor de regio. Er is een speciaal logo voor Innovate Health gemaakt, waarmee de organisaties zich gezamenlijk presenteren.

@HealthValleyEvent

In onze gezamenlijke woonkamer werden diverse innovaties getoond en was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.
In de middag waren er twee sessies; Innovate Talk waarbij de diverse partijen hun visie op de zorg van de toekomst gaven en Innovate with talent waarbij deelnemers hun innovaties pitchten.
Bij de sessie Innovate Talk, over de beste zorg thuis, sprak Dhr. Van Dellen, wethouder bij gemeente Arnhem, over het belang van innoveren en benadrukte de samenwerking in de regio.

Mieke Zemmelink vertelde over het Ziekenhuis van de toekomst en ook de praktijk van de toekomst kwam aan bod.
Bij de sessie Innovate with talent interessante pitches van Jens Oosterloo over het gevoel van thuis met #Kozie, Dennis Moeke vertelde over planningstool Tonos, Mascha Keller pitchte over kinderen innovatief voorbereiden op een operatie en Marco Tom toonde hoe slimme sensoren de zorg kunnen ondersteunen en Cindy Hobert-Bootsveld over Ozo verbindzorg. In onze gezamenlijke huiskamer was het gezellig druk en de sessies werden goed bezocht.