Meld je aan voor de nieuwsbrief!

De Wetenschappelijke Advies- en Ethiek Raad (WAER)

Bij een divers en hoogwaardig innovatie- en onderzoeksprogramma is advies vanuit verschillende disciplines en expertise onontbeerlijk. Sinds begin 2018 heeft Academy Het Dorp dan ook een Wetenschappelijk Advies en Ethiek Raad (WAER). Waar houdt de WAER zich mee bezig en uit wie bestaat de raad?

Kwalitatief hoogwaardig onderzoek

Vanuit de WAER staan drie kernpunten centraal:

  1. Kwalitatief hoogwaardig toegepast & wetenschappelijk onderzoek
  2. Inzetten van cliënt-expertise en ervaringsdeskundigheid
  3. Onderzoeken van ethische aspecten

Het is immers belangrijk om ethische aspecten en ervaringsdeskundigheid in alle fasen mee te nemen. Van de ontwikkeling tot aan de brede implementatie van innovatieve technologische oplossingen. Ook advies inwinnen over innovatieve onderzoeksmethodologie is relevant.

De WAER bestaat uit de volgende leden:

Harry van Goor (voorzitter):

Harry is chirurg en Hoogleraar Chirurgieonderwijs aan de Radboudumc Nijmegen. Sinds 2013 is hij, na het testen van Google Glass, gegrepen door de mogelijkheden van digitale technologie om het medisch onderwijs en de zorg duurzaam te verbeteren en zorgverleners te 'ontzorgen'. Hij leidt verscheidene innovatieprojecten op het gebied van continue monitoring van vitale functies, Virtual Reality, Connected Care en Evidence Based Health(care) Design for healing and wellbeing, en werkt hierbij samen met verschillende kennisinstituten in de Health Valley en (inter)nationale veelal jonge bedrijven. Harry is een erkend wetenschappelijk onderzoeker en auteur van meer dan 300 peer review publicaties.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/harry-van-goor-91956b85

Anne-Miek Vroom:

Anne-Miek is Medisch socioloog en Directeur van Stichting IKONE. Anne-Miek Vroom is afgestudeerd als Medisch Socioloog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is gespecialiseerd in innovatie- en veranderingsprojecten en als senior adviseur actief in tal van organisaties op het gebied van zorgvernieuwing. Ook is zij schrijver en veelgevraagd keynote spreker.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mavroom


Masi Mohammadi:

Masi is als hoogleraar Smart Architectural Technologies aan de Technische Universiteit Eindhoven en als Leading Lector verbonden aan Academie Built Environment van de HAN. Als (bestuurs)lid van diverse (inter)nationale commissies en senior onderzoeker in verschillende projecten op het gebied van wooninnovaties heeft zij brede ervaring opgedaan in cross-disciplinair onderzoek. Samen met een aantal innovatieve woon- en zorgorganisaties heeft zij het platform Empathic Living Labs opgericht waar deze inzichten worden beproefd in de praktijk van wonen en zorg.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/masi-mohammadi-b4b3bbb


Peter Paul Verbeek:

Peter Paul Verbeek is universiteitshoogleraar Filosofie van Mens en Techniek en wetenschappelijk co-directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente. Zijn onderzoek richt zich op de relaties tussen mens, technologie en samenleving en richt zich op filosofische analyse, ethische reflectie, en praktijken van ontwerp en innovatie.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ppverbeek

Maarten Steinbuch:

Maarten is universiteitshoogleraar bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), waar hij de leerstoel Systems & Control bekleedt. Zijn onderzoek strekt zich uit van autotechniek (met een focus op connected cars en schone voertuigen) tot mechatronica, motion control en de beheersing van fusieplasma's. Hij geniet faam vanwege zijn werk op het gebied van geavanceerde motion control, maar staat ook bekend om het ontwerp van zeer nauwkeurige chirurgische robots. Steinbuch is een belangrijk opinieleider waar het gaat om de invloed van nieuwe technologie op de samenleving.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/steinbuch