Nieuws

Update Project Techniek Mock it up en eerste gebouw (TMG)

Lees meer

Update Project Techniek Mock it up en eerste gebouw (TMG)

maandag 17 juni 2019

Siza werkt samen met Academy Het Dorp aan het project Techniek Mock it up en eerste gebouw. De Mock it up is de voorbeeldwoning voor het eerste gebouw waar wordt getest samen met eindgebruikers. Er wordt gewerkt met bestaande technieken die hun effectiviteit reeds hebben bewezen. Het bijzondere bij dit project is dat deze technieken in de woning worden geïntegreerd, zodat de bewoner de technologie ervaart als ondersteunend. In het eerste nieuwe gebouw zal een soortgelijke woning beschikbaar zijn. Zo kan er continue doorontwikkeld worden aan innovaties voor de zorgsector.

Correctie vorige update

De vorige update is onze partner Kadex niet vermeld. 
Kadex werkt als partner van Siza en Academy Het Dorp aan de realisatie van de use cases voor het thema Zorgoproep en Alarmering. Domare en IQ Messenger werken daarop intensief met hen samen. Domare zorgt voor de juiste bedieningsmethode voor de cliënt, en IQ Messenger voor afhandeling van de meldingen door het personeel.

Kadex ontwikkelt en produceert veiligheid georiënteerde oplossingen voor de intramurale en extramurale zorgsector, industrie en utiliteitsbouw op het gebied van hardware, embedded software en applicatiesoftware. De producten worden dagelijks door ca. 120 zorginstellingen gebruikt in binnen- en buitenland. Met ‘intelligentie’ toegevoegd aan hun oplossingen kunnen meldingen en alarmen geïnterpreteerd en gefilterd worden. Deze nieuwe generatie domotica verlicht de werkdruk van nachtzorgmedewerkers en vergroot de privacy en veiligheid van bewoners. Het is niet meer nodig om nachtelijke rondes te lopen en het aantal valse meldingen worden aanzienlijk gereduceerd.

 

Update juni 2019

De integratie van de verschillende systemen is bijna afgerond . De functionaliteiten in de mockup werken. Deze zijn nu demonstreerbaar aan cliënten en zorgmedewerkers.

In het filmpje is te zien hoe zorgoproep en alarmering plaats vindt. Hierbij werken diverse technieken samen om het gewenste zorgproces mogelijk te maken. 

Next steps

Er kunnen nu testen worden gedaan. Het gaat hierbij om User Acceptance testen. Vijftien cliënten gaan hun mening geven over het gebruiksgemak en de wijze van bediening. Met de resultaten wordt de huidige integratie en configuratie geoptimaliseerd. Dat wil onder andere zeggen dat in de softwareoplossingen de parameters juist worden ingesteld..

In september wordt er met individuele gebruikers gekeken wat ze in hun woning nodig hebben en worden toepassingen gepersonaliseerd. Welke alarmeringsknoppen zijn nodig? Hoe moet de voordeur worden geopend? Wil de cliënt gebruik maken van internet?  Hoe moet het menu van de omgevingsbediening eruit zien? 

In het najaar van 2019 worden de technieken in het eerste gebouw geïnstalleerd. De appartementen worden daarna gereed gemaakt voor een integratietest, waarbij alle functionaliteiten worden getest op de juiste werking. Na de verhuizing van de bewoners worden de systemen op basis van de eerste gebruikservaring verder geoptimaliseerd.

Rendertime:0.068seconds(Logging enabled)