Nieuws

Gladys test met AHD en TU/e de Toyota HSR Robot

Lees meer

Gladys test met AHD en TU/e de Toyota HSR Robot

dinsdag 12 februari 2019

Gladys, ervaringsdeskundige en bewoner van het Dorp, heeft de Toyota Human Support Robot, de HSR, getest tijdens een pilot studie van Technische Universiteit Eindhoven (TUE), Academy Het Dorp (AHD) en Siza.


De HSR is bedoeld om een brede ondersteuning te bieden bij onafhankelijkheid in het dagelijks leven. De eindgebruikers van de HSR zijn onder meer mensen met een fysieke beperking die langdurige professionele zorg nodig hebben. De robot kan als aanvulling gezien worden op de zorg van zorgprofessionals en mantelzorgers. De robot kan ingezet worden voor kleine maar belangrijke taken die een grote impact hebben op de onafhankelijkheid. Zoals de video demonstreert kun je denken aan het oppakken, brengen en halen van spullen. Voor mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben met opstaan kan dit een uitkomst zijn. Zeker als je ziet dat deze mensen regelmatig een tijd moeten wachten voordat ze hiermee geholpen kunnen worden.

TUE, AHD en Siza werken samen om deze nieuwe technologie gezamenlijk te testen. Hoewel de technologie al veel kan, zien we ook dat er nog een aantal ontwikkelstappen gemaakt moet worden. Het testen in representatieve omstandigheden levert waardevolle lessen op en bevordert nieuwe ontwikkelingen.

Studenten van de TUE proberen elk jaar een nieuwe stap te zetten in deze ontwikkelingen via het studententeam Tech United. Elk jaar doen zij mee aan een internationale zorg robot competitie. De ontwikkelingen richten er zich met name op dat een robot zich in elke huiskamer of gebouw zelfstandig kan rondrijden, heel veel verschillende soorten voorwerpen kan oppakken bovendien ook in staat is om met mensen te communiceren.


Wordt vervolgd.

Rendertime:0.05seconds(Logging enabled)