Nieuws

Wetgeving voor zorgrobots schiet nog tekort

Lees meer

Wetgeving voor zorgrobots schiet nog tekort

vrijdag 14 december 2018

Wet- en regelgeving voor robots staat vooralsnog in de kinderschoenen, bleek tijdens een themabijeenkomst georganiseerd door Academy het Dorp en Proeftuin Robotica.

Een robot wordt gezien als een apparaat, vergelijkbaar met een magnetron en met vergelijkbare veiligheidseisen, zegt Beat Kreuter, global director service line consumer safety bij keuringsinstituut DEKRA. De technische stand van zaken is veel verder dan dat. Dat vraagt om een soort universele rechten van de robot, betoogt Mauritz Kop. Industry Director Automotive bij Aon, Evert-Jeen van der Meer trekt een parallel met een andere sector, die van de zelfrijdende auto. Anouk G. van Focal Meditech BV gaf een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van robots. 

Deelnemers aan de bijeenkomst reageerden enthousiast.  Martijn Van der Most, Projectmanager Innovatie Gezondheid Eno zorgverzekeraar: Dit is de meest boeiende conferentie die ik heb meegemaakt dit jaar. Loek van der Heide, Postdoctoraal onderzoeker lectoraat ondersteunende technologie in de zorg bij Zuyd Hogeschool:  Ik vond het een leuke boeiende sessie. Timing, qua duur en eind van de dag was helemaal prima.

Platform voor zorgtechniek Qruxx tech schreef er een artikel over.

Rendertime:0.243seconds(Logging enabled)