Nieuws

“Dat is waar we het voor doen: meer mogelijk maken voor zorgprofessionals en voor mensen met een beperking.”

Lees meer

“Dat is waar we het voor doen: meer mogelijk maken voor zorgprofessionals en voor mensen met een beperking.”

vrijdag 5 oktober 2018

Dirk Jan van de Sanden, wetenschappelijk programmeur in het team van Tonos – het project dat draait om het terugdringen van wachttijden in de zorg- over zijn drijfveren om mee te werken aan dit project.

It runs in the family

“Veel van mijn familieleden werken in de zorg; een wereld die ik een warm hart toedraag. Er gaan zoveel geluiden op dat het zwaar werk is en er een tekort aan zorgprofessionals is. Met mijn passie voor techniek wil ik een steentje bijdragen aan het verbeteren van de zorg. Daarom heb ik geen moment getwijfeld toen ik zag dat Academy Het Dorp een programmeur zocht om het algoritme van TONOS door te ontwikkelen. Hoe mooi is het dat ik kan meewerken aan de ontwikkeling van dit slimme algoritme dat zorgprofessionals ondersteunt in hun werk en wachttijden voor cliënten verkort. Voor mij liggen de leukste uitdagingen daar waar de digitale en analoge wereld elkaar ontmoeten.”

Het kloppend hart vertalen

Dankzij het algoritme worden oneindig veel berekeningen gemaakt die een slimme planning van zorgprofessionals mogelijk maakt. De programmeertaal R, waarin het algoritme nu geschreven is, wordt veel gebruikt in datawetenschap. Dirk Jan is in het TONOS-team verantwoordelijk voor het vertalen van het ontwikkelde algoritme naar een andere programmeertaal, Python, om het algoritme zo makkelijk mogelijk in de praktijk toe te passen.

“Als we TONOS straks gaan testen, komen er bevindingen naar voren waar we nu nog niet aan gedacht hebben. Die vragen aanpassingen en uitbreidingen van het algoritme. Met Python zijn we er flexibel in om bijvoorbeeld functies toe te voegen en andere wijzigingen door te voeren. We willen natuurlijk een toepassing ontwikkelen die in de praktijk zo optimaal mogelijk werkt voor de zorgprofessional. Want dat is waar we het voor doen: meer mogelijk maken voor zorgprofessionals en voor mensen met een beperking.”

Rendertime:0.09seconds(Logging enabled)