Nieuws

Academy Het Dorp brengt succesvolle Update

Lees meer

Academy Het Dorp brengt succesvolle Update

donderdag 6 september 2018

Op 5 september jl. organiseerde Academy Het Dorp voor partner Siza een update sessie. Zorgprofessionals, teamleiders en managers waren uitgenodigd. Op het programma stond een projectencarrousel waarbij de verschillende projecten gepresenteerd werden. Ook kon je een exoskelet passen en ervaren hoe je rug ontlast kan worden door deze te gebruiken tijdens je werk. Bij de Exochallenge werd je uitgedaagd om, met een Exoskelet aan, een stapel kratten te tillen en verplaatsen. Zo snel mogelijk, maar wel met een correcte houding. De drie snelste deelnemers aan de challenge werden beloond met een leuk prijsje. De projecten update van Academy Het Dorp werd goed bezocht!

 

Matthijs Wits, initiative lead en ervaringsdeskundige toonde, samen met Berno Veldkamp van partner Domare, zijn project Universele gamecontroller. Elke game moet zijn te bedienen op ieder type rolstoel. Het besturen van een game is nu vaak lastig voor rolstoelgebruikers met weinig tot geen handfunctie. Het project Tonos, cliëntgestuurde capaciteitsplanning, gepresenteerd door Martijn Rademakers, levert betere inzet van zorgprofessionals en kortere wachttijden voor zorgcliënten. Charlotte Lina vertelde over Mijn meedenkende woning. Dit project betreft optimale integratie van techniek in huis, intuïtieve werking en data gedreven ondersteuning. Valdetectie werd toegelicht door Ruud de Nooij. Doel is inzicht te krijgen in het valgedrag van cliënten met veel valincidenten om valpreventie te verbeteren. Linda van den Bedem is verantwoordelijk voor het Freestyle Robopark, een platform waar ervaringen en informatie over robotica in de zorg opgedaan en gedeeld kunnen worden. De opleiding Smart Health voorziet in een tekort aan zorgmedewerkers met technische kennis en een goede en duurzame implementatie van technologie. Joost ter Velde, betrokken bij het ontwikkelprogramma, gaf uitleg over de status en de totstandkoming van de opleiding. De kennismaking met de exoskeletten vond plaats onder leiding van fysiotherapeute Arnika van Brasem. Er waren veel enthousiaste reacties. Ambassadeur van Siza; ‘ik kan deze kennis ook delen met potentiële collega’s. Alle innovaties zullen ook veel jongeren aanspreken.’
Siza’s Bakkerij van eigen Deeg maakte het event helemaal af met ovenverse heerlijke hapjes. Kortom, een geslaagde Update, als eerste in een reeks van 2-maandelijkse bijeenkomsten.

Rendertime:0.081seconds(Logging enabled)