Zorgvastgoed Dag 2020

Tijdens de zesde editie van de Zorgvastgoed Dag vormen naast inhoudelijke kwaliteit drie kernwoorden de rode draad: Strategie, inspiratie en oplossingen. Uiteraard presenteren zij wederom de Nationale Trendradar Zorgvastgoed 2020.

De dag begint met een aantal aanbevelingen voor een toekomstbestendige strategie in zorgvastgoed. Teunis Stoop van Cedrah beantwoordt de vraag of zorgvastgoed een edelsteen of molensteen is voor zorginstellingen. Daarnaast geeft Rinus Vader van Royal Haskoning DHV, met gebruik van voorbeelden van koplopers uit de cure en de care, oplossingen om een instellingsroutekaart te ontwikkelen om de klimaatdoelstellingen te halen.

Tijdens het middagprogramma geeft Dominiek Beelen van het Franse beursfonds Korian toelichting op hun perspectief op de zorg- en zorgvastgoedmarkt in Nederland. En er volgen bijdragen over inclusieve buurten en wijken. Cecil Exterkate (Pro Persona) en Rob Hoogma (Academy Het Dorp) verzorgen deze bijdragen. In de break-out sessie “Hoe je komt tot een integrale aanpak voor inclusieve buurten”, gaat Anneke Nijhoff van Fame Groep hier dieper op in.

Je kan het programma verder persoonlijk invullen door twee van de acht aangeboden verdiepende break-out sessies te kiezen. Een aantal break-out sessies gaan over strategische vragen en toekomstbeelden betreffende ouderenzorg.