Online symposium Profila Zorggroep: Zonder technologie geen toekomst voor de zorg

Bij Profila Zorggroep zijn ze razend enthousiast over technologische ontwikkelingen, die het zorgproces ondersteunen en het leven van cliënten en begeleiders net een beetje makkelijker maken. De komende jaren gaan ze dus flink aan de slag met digitale innovatie, onder andere met de Innovatie-impuls.

dinsdag 2 februari | 10.00 - 12.00 uur

Inmiddels zijn ze op één van de locaties al met een pilot gestart. Zorgrobot Sara is straks niet meer weg te denken in het dagelijks reilen en zeilen op de dagbesteding. Maar voordat Sara aan de slag kan, doorloopt Profila een heel traject met cliënten, begeleiders en externe adviseurs. Want wil je zorgtechnologie op een duurzame manier inzetten, dan zul je daar goed over moeten nadenken.

Een innovatief kijkje in de keuken

Hoe Profila dat doet? Op dinsdag 2 februari, van 10.00 uur tot 12.00 uur, vertellen ze je er in het online symposium tijdens de Slimme Zorg Estafette alles over. In een huiskamersetting vertellen ze samen met het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport over de Innovatie-impuls. En ‘rebelse’ wetenschapper Jan Rotmans leert je meer over het versnellen van transities en duurzaamheid. Laat je inspireren!

Nieuwsgierig? Meld je vóór 27 januari aan via deze link. Je ontvangt dan een mail met daarin het programma en de link naar Profila’s Youtube kanaal waar je het symposium kan volgen. 

  • Binnen de gehandicaptenzorg bestaan al veel mooie initiatieven op het gebied van technologische innovatie. Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen. Technologie die in de ogen van cliënten of naasten echt waarde toevoegt en hen ondersteunt. Academy Het Dorp en Vilans coördineren het programma en voeren het uit, ondersteund door adviseurs, experts en veldspecialisten.